Trase Istrskega kolesarskega maratona 2017

Kratka trasa (13 km)

Za kolesarje, ki niso posebej kondicijsko pripravljeni in si želijo predvsem uživati v vožnji po čudoviti Istri. Trasa nima zahtevnejših vzponov in vodi Sečoveljske soline ter po delu poti znamenite kolesarske poti Parenzane. Na njej bo postojanka z dobrotami in okrepčilom.

Srednja trasa (49 km)

Trasa predvideva daljša vzpona proti Svetemu Petru in Gažonu. Namenjena je rekreativnim kolesarjem, ki se želijo spotiti sredi neokrnjene narave in se na poti po istrskih grebenih naužitih lepih panoram ob pogledu na zaledne vasice. Do Šmarij poteka po isti poti kot dolga, zato zavetrja ne bo manjkalo.

Dolga trasa (77 km)

Trasa je namenjena zahtevnejšim kolesarjem. Vsebuje več vzponov in je kljub zmerni razdalji z več kot 1.000  metri višinske razlike pravi izziv tudi za najbolje pripravljene, saj vzponi izzovejo kar nekaj potnih kapelj in zahtevajo dobro telesno pripravljenost. Vožnja zaradi spustov poteka tudi po nekaterih nevarnejših odsekih, na katere bodo sicer reditelji pravočasno opozarjali, vendar dodatna pazljivost nikoli ni odveč.

wp_footer()