Slovenska Istra bo kolesarje na tradicionalnem maratonu gostila 2. in 3. oktobra naslednje leto

8. Istrski kolesarski maraton, ki bi se že tradicionalno odvil v začetku letošnjega oktobra, je zaradi znanih okoliščin prestavljen na naslednje leto. Pogojno bi lahko bilo namreč izvedeno zgolj tekmovanje, kar pa je le del bistva osrednjega kolesarskega športno družabnega dogodka.

Maraton že nekaj zadnjih let pestri dvodnevno dogajanje, ki ponuja program za otroke, družine, izobražuje, razgiba, zabava in vedri. Poleg družinskega kolesarskega izleta je vsakič na sporedu tradicionalni Mini maraton na kolesih in poganjalčkih, gledališka predstava, poligon varne vožnje, odrski nastopi, ponudba lokalnih izdelkov in še bi lahko naštevali.

Odločitev smo sprejeli po tehtnem premisleku in posvetu z istrskimi občinami ter partnerji, ki prav tako ocenjujejo, da bi udeleženci na maratonu ob danih okoliščinah, zgolj zato, da bi bil izveden, zamudili bistvo dogodka.

Skupaj vas zato vabimo, da si v koledarju že označite termin za naslednje leto, ko si v Kopru praviloma lahko znova obetamo kolesarsko poslastico v njeni polni obliki, do takrat pa pridno kolesarite in ohranjajte zdrav duh v zdravem telesu.

Ekipa Istrskega kolesarskega maratona