Bogat program tudi za najmlajše: mini maraton, otroški poligon,… BREZPLAČNO!

otroci-crop

DRUŽINSKI KOLESARSKI IZLET – sobota, 3. oktober, ob 10. uri

V sklopu Kolesarskega festivala pripravljamo DRUŽINSKI KOLESARSKI IZLET. Namenjen je raziskovanju slovenske Istre skozi obisk znamenitosti in družinskemu kolesarskemu druženju. Otroci do 14 let se izleta udeležijo brezplačno, prijavnina za starše pa je 10 €. Število udeležencev je omejeno, skupino pa bodo spremljali kolesarski vodniki.

GLEDALIŠKA PREDSTAVA ZA OTROKE – sobota, 3. oktober, ob 13.30 uri

Gledališka predstava za najmlajše bo vsebovala poučno in zabavno vsebino.

MINI MARATON – sobota, 3. oktober, ob 15. uri

Tudi malčki ne bodo prikrajšani tekmovanja, saj se bodo na osrednjem prizorišču maratona lahko pomerili v pravem mini tekmovanju! Gre za približno 300 metrov dolgo ravninsko progo na osrednjem prizorišču, ki jo bodo odpeljali s kolesi ali poganjalčki. Sodelovanje na mini maratonu je brezplačno in predprijave niso potrebne, za udeležbo pa je obvezno spremstvo staršev. Mini maraton je primeren za otroke, stare do 6 let.

OTROŠKI KOLESARSKI POLIGON – sobota, 3. oktober, od 10. do 16. ure

Skupaj z zavodom Varna pot pripravljamo vzgojno-izobraževalni program, s katerimi želimo spodbuditi zavedanje o varnosti v cestnem prometu že v zgodnjih letih. Skozi zabavno vožnjo po poligonu bodo otroci spoznali osnovne situacije v prometu – kdaj se je potrebno ustaviti, kako se odpraviti čez prehod za pešce in zakaj počasneje skozi ovinke. Uporaba poligona je brezplačna.

Sobotni otroški kolesarski festival je tudi prireditev v sklopu Veter v laseh.

USTVARJALNICA  – nedelja, 4. oktober, od 10. do 14. ure

Na kolesarskem festivalu bo potekala tudi ustvarjalnica z otroškim kotičkom. Barvanje slikanic in ostala animacija – zagotovo jim ne bo dolgčas.

maraton_otroci