Bogat program tudi za najmlajše: mini maraton, otroški poligon,… BREZPLAČNO!

otroci-crop

DRUŽINSKI KOLESARSKI IZLET – sobota, 5. oktober

V sklopu Kolesarskega festivala pripravljamo DRUŽINSKI KOLESARSKI IZLET. Namenjen je raziskovanju slovenske Istre skozi obisk znamenitosti in družinskemu kolesarskemu druženju. Otroci do 14 let se izleta udeležijo brezplačno, prijavnina za starše pa je 10 €. Število udeležencev je omejeno, skupino pa bodo spremljali kolesarski vodniki.

MINI MARATON – sobota, 5. oktober

Tudi malčki ne bodo prikrajšani tekmovanja, saj se bodo na osrednjem prizorišču maratona lahko pomerili v pravem mini tekmovanju! Gre za približno 300 metrov dolgo ravninsko progo na osrednjem prizorišču, ki jo bodo odpeljali s kolesi ali poganjalčki. Sodelovanje na mini maratonu je brezplačno in predprijave niso potrebne, za udeležbo pa je obvezno spremstvo staršev. Mini maraton je primeren za otroke, stare do 6 let.

USTVARJALNICA  – nedelja, 6. oktober

Na kolesarskem festivalu bo med 10. in 18. uro potekala tudi Toyotin otroški kotiček. Obrazna poslikava, barvanje slikanic in ostala animacija – zagotovo jim ne bo dolgčas.

OTROŠKI KOLESARSKI POLIGON – sobota, 5. in nedelja, 6. oktober

Skupaj z zavodom Varna pot pripravljamo vzgojno-izobraževalni program, s katerimi želimo spodbuditi zavedanje o varnosti v cestnem prometu že v zgodnjih letih. Skozi zabavno vožnjo po poligonu bodo otroci spoznali osnovne situacije v prometu – kdaj se je potrebno ustaviti, kako se odpraviti čez prehod za pešce in zakaj počasneje skozi ovinke. Uporaba poligona je brezplačna.

maraton_otroci