Pridružite se dobrodelni akciji 1 km = 1 cent

1km_1cent_mailheader

Akcija poteka od 14. julija do 27. septembra, k sodelovanju pa pristopite v treh korakih:

1. na pametni telefon preko trgovine iStore ali Google Play naložite brezplačno aplikacijo Endomondo

2. preko spletne strani (ne aplikacije) poiščete in se prijavite v skupino (»team«) Obalni kolesarski maraton (klik na »join«)

3. vozite se s kolesom in vadbe snemate s pomočjo aplikacije (način vadbe nastavite na cycling sport, cycling transport ali mountain biking), kilometri pa se s tem samodejno prištevajo v skupno kvoto.

Prikaz zbranih kilometrov – rezultat se osvežuje samodejno

Za uporabo Endomondo aplikacije je potrebna tudi registracija, vendar brez skrbi, pri spremljanju lastnih vadb jo boste zaradi beleženja številnih podatkov in statistik z veseljem uporabljali tudi po zaključeni dobrodelni akciji.

Cilj akcije je med 14. julijem in 27. septembrom ob sodelovanju čim večjega števila rekreativnih kolesarjev skupno zbrati 100.000 prekolesarjenih kilometrov, s čimer bomo zagotovili 1.000 € sredstev za dobrodelni namen.

V akciji sodelujoči ne prispevate denarja ampak s kolesom prevožene kilometre. Zbiranje kilometrov je realno in transparentno, saj jih meri brezplačna spletna aplikacija, za sodelovanje pa je potreben zgolj pametni telefon in dobra volja posameznika. Število prevoženih kilometrov je ves čas na voljo na spletni strani.

Z idejo smo lani sodelovali na natečaju Evropske kolesarske zveze za najboljšo kolesarsko idejo in se po izboru kolesarjev kot edini iz Slovenije uvrstili med 10 najboljših v Evropi.

Namen akcije je spodbujanje zainteresirane javnosti k rekreativni vadbi in ozaveščanje o pozitivnih učinkih le te, z dobrodelnostjo pa želimo doseči predvsem dodatno spodbudo za sodelujoče in seveda prispevati k dobremu namenu.

Sredstva bomo namenili za nakup kolesa na ročni pogon rehabilitacijskemu centru Soča, pri čemer sodelujemo s pobudo Parakolesar, ki sredstva zbira skozi akcijo Zavrtimo Slovenijo. Na ta način bomo skupaj omogočili čim zgodnejše vključevanje in spodbujanje paraplegikov k športni aktivnosti.

Zakaj pričnemo 14. julija? Ker takrat štirje člani društva organizatorja pričnemo s 1000 km dolgim kolesarskim popotovanjem po Gruziji in Armeniji. Brez spremstva, zgolj s šotori in obilico dobre volje, naši kilometri pa bodo prvi prispevek k akciji.

Zaključek akcije bo na Obalnem kolesarskem maratonu 27. septembra 2015, kjer bomo kvoti prišteli še kilometre vseh udeležencev in na odru javno podelili donacijo. Kolesarji, ki bodo k akciji prispevali največ kilometrov, bodo prejeli tudi posebno priznanje.

Dobrodelna akcija poteka v sklopu Obalnega maratona, katerega namen je predvsem druženje, spodbujanje zdravega načina življenja in fizične aktivnost ter odkrivanje turističnih potencialov zaledja slovenske Istre.

Če se nam bo na maratonu pridružilo vsaj 1.000 udeležencev bomo od vsakega za dobrodelni namen namenili še po 1 € in z dodatnih 1.000 omogočili tudi organizacijo kolesarskega kampa za paraplegike.

Vabljeni, da se nam pridružite. Tako boste prispevali k dobremu namenu, še največ pa k lastnemu zdravju in dobremu počutju.

Za dodatne informacije o akciji nam pišite na info@obalnimaraton.si ali nas pokličite na 040 619 619.