Predprijave za letošnji dogodek še niso na voljo

———-

Info: prijave@istrski-kolesarskimaraton.si ali GSM:040 619 619

RAZPIS

Skupinski start vseh treh tras Istrskega kolesarskega maratona je 4. oktobra 2020 ob 10.00 v Kopru. Udeleženci kratke trase zaradi varnosti krenejo na traso zadnji in ločeno, vendar takoj za preostalimi udeleženci. Za udeležbo se je potrebno predhodno prijaviti in plačati startnino, pred začetkom vožnje pa pri prijavni službi prevzeti še startno številko in jo namestiti na vidno mesto na kolesu.

Prevzem startnih številk je možen v soboto popoldne ali v nedeljo pred startom maratona pri prijavni službi na osrednjem prizorišču v centru Kopra. Startna številka bo služila tudi za prevzem darilne vrečke po prihodu v cilj in žreb nagrad na osrednjem prizorišču. Predprijavljenim svetujemo, da imajo ob prevzemu štartne številke s sabo tudi potrdilo o plačilu prijavnine. Prevzem darilne vrečke bo možen na osrednjem prizorišču po prihodu v cilj.

Udeleženci maratona so lahko vsi, ki imajo po zakonu pravico samostojno voziti kolo v prometu na cesti. To so otroci, ki so stari najmanj 8 let in imajo pri sebi kolesarsko izkaznico, ter osebe, ki so starejše od 14 let. Otroci od 6. do 8. leta starosti in otroci do 14. leta, ki nimajo opravljenega kolesarskega izpita, smejo voziti kolo v cestnem prometu le v spremstvu polnoletne osebe. Otroci do 6. leta starosti pa smejo voziti kolo le na pešpoti ali v območju umirjenega prometa, čemur ustreza tudi poligon mini maratona. Udeleženci mlajši od 16 let se lahko maratona udeležijo zgolj ob pisnem soglasju ali spremstvu staršev.

Do približno 7. kilometra bo potekala zaprta vožnja. Za tem se vožnja sprosti. V kolikor organizator na podlagi dogajanja oceni, da je za varno izvedbo vožnje to potrebno, lahko na posameznih odsekih ponovno vzpostavlja zaprto vožnjo. Začetek vožnje bo označevalo ustrezno označeno spremljevalno vozilo. Udeleženec, ki prehiti vozilo z napisom »začetek maratona« ali ga prehiti vozilo z napisom »konec maratona« se smatra za normalnega udeleženca v prometu in organizator več ne skrbi za njegovo usmerjanje in obveščanje.

Udeleženci so dolžni upoštevati cestno prometne predpise in vozijo izključno na lastno odgovornost. Uporaba zaščitne čelade je obvezna. Organizator ne odgovarja za morebitno povzročeno škodo na materialih in ljudeh. Izjava o prevzemanju odgovornosti je del splošnih pogojev, s katerimi mora udeleženec soglašati ob prijavi na maraton. Potrebno je zavedanje, da za lastno varnost udeleženci največ lahko storijo sami, s premišljeno in strpno vožnjo ter še posebej pozornim ravnanjem na nevarnih odsekih. Ne glede na maksimalno angažiranost organizatorja, da zagotovi kar se da varne pogoje za vožnjo, je možno še vedno pričakovati kakšnega nepremišljenega in nepozornega voznika v prometu, ki lahko ogrozi varnost udeležencev dogodka.

Na določenih odsekih so poti ozke ali je potrebno ostro zavijanje, zato je potrebna posebna pozornost in pazljiva vožnja.Vsem udeležencem bodo na voljo prigrizki in napitki na okrepčilnih postajah ob trasi in topel obrok v cilju. Predprijavljenim organizator zagotavlja tudi darilne vrečke. Če je na dan dogodka veliko število prijavljenih, imajo prednost pri začetnih paketih tisti, ki so se prijavili prej. Prijavljenim na dan dogodka zato ne zagotavljamo nujno začetnih paketov.

Pozivamo k spoštovanju narave in neokrnjenega okolja, zato ne odmetavajte ovojev prigrizkov in pijač na poti, ampak jih hranite do postojanke ali konca vožnje, kjer jih odvrzite v za to namenjene koše.Prijavljeni ni upravičen do vračila prijavnine, če se prireditve ne udeleži zaradi slabega vremena. Prireditev se izvede v vsakem vremenu.

Organizator dogodka je Kolesarsko društvo Raketa, Cesta Zore Perello Godina 3, 6000 Koper.