Obala je uspešno odpeljala že drugi kolesarski maraton

To nedeljo je v Kopru skoraj 600 kolesarjev iz vseh koncev Slovenije uspešno zaključilo 2. Obalni kolesarski maraton, največji rekreativni dogodek za kolesarje na Obali, s katerim je slovenska Istra naredila nov korak pri približevanju kolesarjem in predstavitvi destinacije kot kolesarjem prijazne.

Nedeljski Obalni kolesarski maraton je, kljub ugibanjih o slabem vremenu, izpolnil pričakovanja. Udeležilo se ga je približno 600 kolesarjev, ki so se podali na razgibane trase po slovenski Istri – na vožnjo dolgo 17, 48 ali 64 kilometrov, na slednji je bilo treba premagati kar čez 1000 metrov višinske razlike. Čeprav je bil maraton rekreativne narave, je najhitrejši kolesar Matic Fabjan iz Celja dolgo traso prevozil v približno dveh urah, na srednji je v cilj prvi prišel italijan Stefano Presti, na kratki trasi pa je bila najhitrejši Jože Lukančič. Vsi kolesarji so uživali v lepih razgledih, blagih temperaturah, ki so za slovensko Istro značilne skozi vse leto in zato idealne za kolesarjenje, ter odlični kulinariki, ki je tako na Obali kot v istrskem zaledju ne manjka. Manjkalo ni niti navijačev ob trasah, ki so spodbujali kolesarje.

Tudi v času med štartom in ciljem je bilo v koprski Taverni živahno, saj je bil na voljo bogat spremljevalni program za tiste, ki so prišli s kolesarji kot spremljevalci ter vse ostale, ki se na pot po trasah niso odpravili. Najmlajše so navdušili mini maraton, poligoni varne vožnje in razne igrice na temo prometne preventive, ostali pa so lahko uživali v odrskem dogajanju in bogati ponudbi programa sponzorjev.

Tekmovalce so po prihodu v cilj, poleg testenin, pričakali še tipični istrski bobiči, tako ob poti kot na cilju pa je bilo poskrbljeno tudi za ustrezno hidracijo. Vsak udeleženec maratona je prejel darilno vrečko z večnamensko ruto, odsevnim trakom, bidonom in številnimi drugimi nagradami, z žrebom štartnih številk pa je bilo podeljenih čez 20 nagrad, med katerimi so še posebej izstopale izlet na Dunaj, kolesarski čevlji, kakovostni nahrbtniki, fotografski aparat in glavna nagrada, gorsko kolo Trek 3700, ki je odromalo srečnemu dobitniku v Izolo.

V sklopu dogodka sta že v petek in soboto bili uspešno izvedeni tudi dve predavanji. Potopisno, o kolesarskem popotovanju članov Kolesarskega društva Raketa po Balkanskih državah, in strokovno, o prehrani in prehrambenih dodatkih za vzdržljivostne športnike, med katerimi so tudi kolesarji. Dogodek je bil tudi del sklopa prireditev Slovenija kolesari in Evropskega tedna mobilnosti, ki poteka v Kopru.

Zahvala vsem udeležencem, sponzorjem, ekipi in vsem ostalim, ki so kakor koli prispevali k izvedbi, še posebno pa rediteljem, članom kluba Goldwing in policistom, ki so poskrbeli za varno spremstvo udeležencev na njihovi poti do cilja.

Se vidimo prihodnje leto!


 

GUMB