Na Istrskem kolesarskem maratonu tudi kronometer in pester program za družine  

Gostiteljica letošnjega Istrskega kolesarskega maratona je Občina Izola. Osrednje prizorišče dogodkav bo na Lonki v centru mesta, kjer bodo maraton spremljali sobotni Kolesarski festival z družinskim kolesarskim izletom in kronometrom, v nedeljo pa mini maraton, poligon za otroke in pester spremljevalni program.

Istrski kolesarski marton bo 6. in 7. oktobra v Izoli. Dvodnevni dogodek spodbuja zdravega duha v zdravem telesu in predstavlja prvovrstno kolesarsko druženje za vse starosti in okuse, zato ga spremlja tudi pestro dogajanje.

Sobotni Kolesarski festival bo postregel z družinskim kolesarskim izletom, z ogledom znamenitosti po Izoli, otroškim kolesarskim poligonom, ustvarjalnico za najmlajše, tekmovanjem v menjavi zračnice, za testiranje pa bodo na bodo Hervis električna kolesa. Popoldne se bodo kolesarji pomerili v kronometru, dobrih 9 km dolgem tekmovanju v individualni vožnji na čas, ki bo potekalo iz Izole do Žusterne in nazaj. Kronometer je namenjen vsem kolesarjem, ne glede na vrsto kolesa in stopnjo pripravljenosti.

V nedeljo ob 10. uri krene po slovenski Istri karavana udeležencev vseh treh tras maratona, takoj za startom pa pridejo na vrsto najmljaši udeleženci. Brezplačen Mini maraton poteka na osrednjem prizorišču vzdolž Sončnega nabrežja in je primeren za otroke do 6. leta starosti. Udeležijo se ga lahko v spremstvu staršev, s kolesi ali poganjalčki. Najmlajši bodo prišli na svoj račun tudi na toyotinem kolesarskem poligonu in otroškem kotičku. Prijave na Mini maraton so možne na informacijski točki na osrednjem prizorišču v soboto in nedeljo.

Na dolgi trasi maratona bo potekalo še tekmovanje za Kralja in kraljico Boršta. Udeležence na poti čakajo okrepčilne postaje, po prihodu v cilj pa tudi pogostitev, sladko presenečenje in bogata darilna vrečka.

Podelili bomo številne nagrade partnerjev. Za najštevilčnejšo skupino, najstarejšega udeleženca in nagrade, ki jih bo določil žreb startnih številk. Glavna nagrada za žreb je kakovostno kolo Hervis!

Spletne prijave so zaključene, še vedno pa se je možno prijaviti na dogodek v petek, ​5. oktobra, ​med 10. in 21. uro v prodajalni Hervis v Kopru, v soboto, ​6. oktobra, ​med 13. in 18. uro ter v nedeljo, ​na dan tekmovanja, ​med 8. in 9.45 uro, neposredno pred dogodkom.

Vse podrobnosti o dogodku so na voljo na www.istrski-kolesarskimaraton.si.

Dogodek podpirajo zlati partnerji, Luka Koper – sklad Živeti s pristaniščem, Hervis in Hoteli Bernardin, Toyota in Avto center Jereb, Fundacija za šport, Adriatic Slovenica, Radio in TV Koper, Agencija M Servis, Računovodska hiša Unija in vse štiri obalne občine – letošnja gostiteljica Občina Izola, Občina Ankaran, Mestna občina Koper in Občina Piran.

Vljudno vabljeni!