Koristne informacije

ZAČETEK KRONOMETRA IN START MARATONA

– Začetek kronometra je v soboto, 23. septembra, ob 15. uri.
– Start maratona vseh treh tras je v nedeljo, 24. septembra, ob 10. uri.

PARKIRANJE

Zaradi dogodka bo mesto s prometom še posebej obremenjeno, število parkirnih mest pa je omejeno, zato pridite ustrezno prej, da lahko vozilo pravočasno parkirate in se na prizorišče brez hitenja odpravite s kolesom ali peš.

Parkirne površine:
Seča | pri Solinah | Strunjan | ŠD Burja | TPC Lucija | Obrtna cona Lucija | Marina | Portorož

Za podroben ogled lokacije parkirišč poljubno približajte območje na spodnjem interaktivnem zemljevidu. Seznam parkrišč se prikaže s klikom na ikono . S klikom na parkirišče se prikažejo tudi morebitne pristojbine za parkiranje.

PREVZEM STARTNE ŠTEVILKE IN PRIJAVE NA DAN DOGODKA

Startne številke lahko prevzamete:
– v petek, od 10. do 21. ure v prodajalni Hervis v Kopru (Planet TUŠ)
– v soboto, med 10. in 18. uro na info točki na osrednjem prizorišču na parkirišču »stari Kaštel« v centru Portoroža
– v nedeljo, med 7. in 9.30. uro na info točki na osrednjem prizorišču na parkirišču »stari Kaštel« v centru Portoroža

Start maratona je ob 10. uri. Običajno je zadnje pol ure pred pričetkom dogodka za informacijskim pultom velika gneča, zato vas naprošamo, da pridete na dogodek vsaj dobro uro in pol prej. Preden boste našli parkirišče, prišli do izhodišča in prevzeli številko, bo že čas za start. Ne pozabite na ogrevanje! Tako boste sproščeni in se boste lahko še pravočasno ogreli za vožnjo, mogoče si pred tem celo privoščili še kakšno kavo ali sladoled.

Zaradi lažje logistike bo prevzem darilnih vrečk na dan dogodka organiziran tako, da jih boste prejeli na koncu, ko se vrnete iz vožnje. Ob prevzemu številke prejmete startno številko, ki jo namestite prednji del kolesa, na koncu pa jo pokažete in prejmete še darilno vrečko. Kupon za hrano in sladoled bosta že v kuverti zraven startne številke. Na podlagi preteklih izkušenj so namreč udeleženci imeli težave z vrečko, saj je za čas vožnje niso imeli kam spraviti, na ta način pa teh težav ne bo. Tisti, ki boste startno številko prišli prevzet že v petek ali soboto, boste vrečko prejeli takoj ob prevzemu številke.

OKREPČILNE POSTAJE

OPOZORILA NA TRASI

Teren v slovenski Istri je razgiban, zato so ponekod strmejši odseki, posebna pozornost pa je potrebna tudi ob vključevanju na glavno cesto in nekaterih izpostavljenih točkah. Maraton je rekreativne narave in se odvija ob prostem prometu, zato bodite na označenih mestih posebej previdni.

ZAPORA CEST V CENTRU PORTOROŽA IN PONEKOD V ZALEDJU

Ne spreglejte tudi spremenjene prometne ureditve v času maratona. Ponekod bodo popolne zapore ceste, zato bodite pozorni in upoštevajte spremenjen prometni režim. Podrobnejši prikaz navedene prometne ureditve najdete na povezavi.

OPREMA ZA UDELEŽBO

Da bi na dogodku bili čim bolj varni in bi se čim bolje počutili, ne pozabite na naslednje stvari:
– zaščitno čelado za kolo
– bidon za vodo
– sončna očala, sončna krema
– vetrovko, po možnosti nepremočljivo

Še niste prijavljeni?

Prijava

dodatne_info

wp_footer()