Koristne informacije

START MARATONA

– Start maratona vseh treh tras je v nedeljo, 6. oktobra, ob 10. uri, iz osrednjega prizorišča v centru Ankarana – LOKACIJA PRIZORIŠČA

PREVZEM STARTNE ŠTEVILKE IN PRIJAVE NA DAN DOGODKA

Startne številke lahko prevzamete ali se prijavite na maraton:
– v četrtek, od 10. do 20. ure v prodajalni Hervis v Ljubljani (BTC City)
– v petek, od 10. do 20. ure v prodajalni Hervis v Kopru (Planet Koper)
– v soboto, med 10. in 17. uro na info točki na prizorišču v centru Ankarana
– v nedeljo, med 7.30 in 9.30 uro na info točki na prizorišču v centru Ankarana

Start maratona je ob 10. uri. Običajno je zadnje pol ure pred pričetkom dogodka za informacijskim pultom velika gneča, zato vas naprošamo, da pridete na dogodek vsaj dobro uro in pol prej. Preden boste našli parkirišče, prišli do izhodišča in prevzeli številko, bo že čas za start. Ne pozabite na ogrevanje! Tako boste sproščeni in se boste lahko še pravočasno ogreli za vožnjo, mogoče si pred tem celo privoščili še kakšno kavo ali sladoled.

Zaradi lažje logistike bo prevzem darilnih vrečk na dan dogodka organiziran tako, da jih boste prejeli na koncu, ko se vrnete iz vožnje. Ob prevzemu številke prejmete startno številko, ki jo namestite prednji del kolesa, na koncu pa jo pokažete in prejmete še darilno vrečko. Kupon za hrano in sladico bosta že v kuverti zraven startne številke. Na podlagi preteklih izkušenj so namreč udeleženci imeli težave z vrečko, saj je za čas vožnje niso imeli kam spraviti, na ta način pa teh težav ne bo. Tisti, ki boste startno številko prišli prevzet že v petek ali soboto, boste vrečko prejeli takoj ob prevzemu številke.

OKREPČILNE POSTAJE

Za podroben pregled lokacije poljubno približate s klikom na +/-.

OPOZORILA NA TRASI

Teren v slovenski Istri je razgiban, zato so ponekod strmejši odseki, posebna pozornost pa je potrebna tudi ob vključevanju na glavno cesto in nekaterih izpostavljenih točkah. Maraton je rekreativne narave in se odvija ob prostem prometu, zato bodite na označenih mestih posebej previdni.

Za podroben pregled lokacije poljubno približate s klikom na +/-.

ZAPORA CEST V CENTRU ANKARANA IN PONEKOD V ZALEDJU

Ne spreglejte tudi spremenjene prometne ureditve v času maratona. Ponekod bodo popolne zapore ceste, zato bodite pozorni in upoštevajte spremenjen prometni režim. Podrobnejši prikaz navedene prometne ureditve najdete NA POVEZAVI.

PARKIRANJE

Zaradi dogodka bo mesto s prometom še posebej obremenjeno, število parkirnih mest pa je omejeno, zato pridite ustrezno prej, da lahko vozilo pravočasno parkirate in se na prizorišče brez hitenja odpravite s kolesom ali peš. Seznam parkirišč najdete na povezavi – PARKIRIŠČA.

OPREMA ZA UDELEŽBO

Da bi na dogodku bili čim bolj varni in bi se čim bolje počutili, ne pozabite na naslednje stvari:
– zaščitno čelado za kolo
– bidon za vodo
– sončna očala, sončna krema
– vetrovko, po možnosti nepremočljivo

 

dodatne_info