Danes se iztekajo zgodnje spletne prijave na Istrski kolesarski maraton

Gostiteljica že 7. izvedbe Istrskega kolesarskega maratona bo 5. in 6. oktobra letos prvič Občina Ankaran. Na številnih tematskih dogodkih in nedeljskem maratonu organizator pričakuje več kot 1.000 udeležencev in vsaj še trikrat toliko obiskovalcev.

Največji kolesarski dogodek v Istri bo 6. oktobra znova ponudil tri asfaltne trase za različne okuse in stopnje pripravljenosti. 78 km dolga trase Hervis vodi čez številne klance in je z več kot 1200 višinskimi metri izziv tudi za najzahtevnejše kolesarje. Srednja trasa Luka Koper je namenjena nekoliko manj pripravljenim kolesarjem, 15 km kratka trasa Salinera pa predvsem otrokom, družinam in starejšim, željnim panoramske vožnje.

Že to nedeljo, 29. septembra, ob 9. uri, pa ste vabljeni v Ankaran na rekreativno vožnjo po trasi maratona z ultra kolesarjem Markom Balohom. Namen dogodka je rekreativno druženje in spoznavanje trase z nasveti izkušenega kolesarja, da bi se maratona lotili čim bolje pripravljeni.

Na maratonu pa bo pestro tudi že v soboto, 5. oktobra, na Družinskem kolesarskem festivalu. Z družinskim izletom, brezplačnim mini maratonom, gledališko predstavo in pestrim dogajanjem na prizorišču nagovarja predvsem najmlajše, aktivne družine in vse ostale ljubitelje aktivnega druženja.

Letošnji maraton je tudi zaključna prireditev sklopa Slovenija kolesari, pod okriljem Kolesarske zveze Slovenije, zato bodo podeljene nagrade najbolj aktivnim udeležencem. Na prizorišču se bodo predstavili še razstavljavci in partnerji projekta, še posebej bo izstopal Otok zdravja z NIJZ in partnerji, ki bodo promovirali zdrav način življenja in izvajali meritve.

Prireditev ima tudi ekološko noto, saj bodo udeleženci dobili testenine postrežene v biološko razgradljivi embalaži, obiskovalci pa bodo spodbujani tudi k ločevanju odpadkov.

Ugodnejša spletna prijava na maraton je možna samo še danes, preko obrazca na spletni strani www.istrski-kolesarskimaraton.si/prijava.

Dogodek podpirajo zlati partnerji, Luka Koper – sklad Živeti s pristaniščem, Hervis in Hoteli Bernardin, podjetje ARC Kranj z Oshee, Adriatic Slovenica, Fundacija za šport, Radio in TV Koper in vse štiri obalne občine – letošnja gostiteljica Občina Ankaran, Mestna občina Koper, Občina Piran in Občina Izola.